20.3 C
Antwerpen
zondag, juli 3, 2022

Schrijvers en Literaire werken ontdekken met wandelzoektocht op Linkeroever

Citaat op Straat wil aan de hand van citaten van bekende, hoofdzakelijk Belgische, dichters/schrijvers onze rijke literaire geschiedenis onder de aandacht brengen van toevallige passanten of mensen die bewust op zoek gaan naar cultuur. Zo liggen er momenteel 64 tegels op Linkeroever. Heel veel straten, pleinen en lanen kregen hier immers de naam van een (minder) bekende schrijver of een personage uit een bekend literair werk. Die kan je nu ontdekken aan de hand van een wandelzoektocht. En er zijn nog heel nieuwe initiatieven, vertelt organisator Ben Pottiez.

De wandelzoektocht ‘Citaat op Straat‘ kan je nog doen tot 30 september

Gesprek met Ben Pottiez, bestuurder Citaat op Straat

Wij hebben dit jaar een wandelrally, die ondertussen gestart is, hier
op Linkeroever, een wandeling van zes en een halve kilometer,

er is volledig vernieuwde website, een beetje opgefrist en wat aangevuld met wat meer informatie, er komt een nieuwe infobrochure, waarin we eigenlijk alle citaten die hier op Linkeroever liggen nog eens een keer aanhalen, ook wat opgefrist met wat foto’s en illustraties bij en natuurlijk, … ja Linkeroever groeit, dat wil zeggen dat er af en toe al eens straten bijkomen en dat is goed voor ons want dan kunnen wij nog extra tegels leggen en dit jaar komen er weer twee nieuwe tegels bij ook nog …

Kan je daar al iets over vertellen?

Wel, kan ik daar iets over vertellen? ja, het is één in de Regattawijk en het is één in ’t Noorden, aan de Esmoreitlaan, maar waar juist, dat houden we nog even geheim, maar ja binnenkort komen er dus twee nieuwe tegels bij en er zijn nog straten op Linkeroever die kandidaat zijn, dus de komende jaren zitten we nog even goed.

Citaat op Straat heeft vooral te maken met het aanbod van straten die naar schrijvers genoemd zijn hé?

Ja, dat klopt en Linkeroever is daar natuurlijk uitermate geschikt voor, en ja het is eigenlijk van bij het begin toen Linkeroever eigenlijk ontstaan is in de jaren 30, ja dat ze besloten om de straten allemaal te vernoemen naar een literaire figuur of schrijvers, dat is begonnen met de Gloriantlaan, de Beatrijslaan, Blancefloerlaan, Esmoreitlaan, Halewijnlaan, en daar zijn er ondertussen heel veel bijgekomen. Momenteel liggen er al 64 citaat-tegels, dus als ge hier komt wandelen, je ziet ze dan overal liggen op de grond, bronzen, arduinen, …

Die wandelrally, wat kunnen de mensen daarmee winnen? Een boek of zo?

Wel ja, wij hebben via een aantal sponsors hebben wij boeken gekregen, dus we kunnen eigenlijk wel vrij mooie boekenpakketten aan de winnaars schenken, met een paar exclusieve boeken bij, die door de stad ook geschonken zijn, dus toch wel toch wel de moeite, ja!

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

670FansLike
591VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws