18.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Poezewoef helpt dieren-eigenaars die het financieel moeilijk hebben

Dierenliefhebbers die het financieel wat moeilijker hebben, kunnen aankloppen bij Poezewoef in Wilrijk. Met de dierenvoedselbank willen Corry en Frank mensen helpen met voeding en medische zorg voor hun honden en katten. Momenteel zijn er 73 dieren-eigenaars die op regelmatige basis dierenvoeding komen afhalen.

Gesprek met Corry en Frank van dierenvoedselbank Poezewoef in Wilrijk

Wij helpen mensen die een huisdier hebben, een hond of een poes, en die in financiële moeilijkheden zijn geraakt. Die mensen mogen om de 14 dagen naar ons komen en dan krijgen die van ons een pakketje bestaande uit droogvoer,
natvoer en snoep voor hun hond of hun poes.

Dat is dus echt een voedselbank …

Ja maar die met dierenvoeding.

Hoeveel mensen komen hier aankloppen?

Op dit moment zitten we aan een 73 mensen. Wij noemen dat dierenfamilies.

En dat is alleen uit Wilrijk?

Nee, we hebben er een aantal uit Wilrijk maar ook uit Hoboken, zelfs iemand van Linkeroever. Als ze hun weg naar ons vinden en ze doen de moeite om tot hier te komen, dan is iedereen hier welkom.

Dierenvoeding dat kost wel wat centen, hoe geraken jullie daaraan?

Wij doen daar inzamelacties voor, bijvoorbeeld in de Maxi Zoo. Wij hebben de Zowizoo die ons steunt. Ik schrijf regelmatig grote bedrijven aan om te vragen of dat zij soms voeding hebben die van etiket gaat veranderen of dat bijna gaat vervallen, … Ook heel wat mensen die ons ondertussen kennen, die al eens eten in onze donatiebak komen steken of bijvoorbeeld mensen die kopen een zak hondeneten of een zak poezeneten en de poes of de hond lust dat niet, en die komen dan die zak ook naar ons brengen en zo geraken wij aan ons eten.

Hoe is dat allemaal begonnen?

Dat is begonnen in 2017 door een ideetje om de daklozen in Antwerpen te voorzien van honden- en poezenbrokken en dat hebben wij dan gedaan bij Dakant. Het vroor dat het kraakte, maar de dankbaarheid van de mensen was zo groot, dat we het idee hadden van hier moeten we iets mee doen. En dan zijn we een groepje begonnen op Facebook om eens te kijken van komt daar reactie op of niet en in ‘ne wip en ne knip’ kwamen er 4 mensen bij ons eten halen en dan deden we dat in de gang met twee stoelen en twee bakken op, maar ja dat groeide en dat groeide dus dan moesten we verhuizen naar de garage. Dan kwam er één rek en dan kwam er nog een rek en nu staat de garage vol. Nu zijn we op zoek naar een grotere ruimte voor ons eten in op te slagen en het district Wilrijk is volop aan de slag om te proberen iets te vinden waar wij terecht kunnen dus daar krijgen we enorm veel steun van.

Steun ook van sympathisanten en mensen die willen steunen, wat kunnen die doen?

Ze mogen altijd poezeneten of hondeneten in onze donatiebak komen steken. We hebben nog een bankrekening voor de dierenartskosten want wij helpen de mensen ook met de dierenartskosten. Eén keer per jaar mogen zij gaan en daar betalen wij de helft van en daar doen wij evenementjes voor of rommelmarktjes, dus financieel mogen ze ook altijd een cent geven. Maar alles is vrijblijvend.

De dierenliefde is wel groot bij de mensen hè …

Ja, ook met Corona, de mensen nog mochten niet meer buiten en dan zit je daar helemaal alleen eenzaam en veel mensen hebben toen een dier in huis gehaald voor gewoon voor gezelschap en dat gezelschap … de corona is voorbij maar het gezelschap is gebleven en dat is voor veel mensen ook heel belangrijk. Zeker ook voor oudere mensen waar de partner is van niet weggevallen. Het dier dat is in hun vriendje. Het is eigenlijk niet meer in een dier, het is een stukje van de familie.

 

Poezewoef helpt dieren-eigenaars die het financieel moeilijk hebben

 

© Aantwaarpe.be 2023

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws