6.7 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

(not so) Happy Single: handleiding voor een gelukkige relatie

Hoe pak je het – als 45-plusser – best aan om een partner te vinden of hoe word je toch gelukkig zonder partner? Ann Lemmens en Hélène Van Herck, twee ‘midlife-experts’ en oprichters van Wifty.be (Women in the fifty’s) schreven een boek (not so) Happy Single, een radicaal plan om de liefde te vinden. Aantwaarpe.be had een ‘double-date’ met Ann en Hélène voor een (lange) babbel.

(Not So) Happy Single: radicaal plan om de liefde te vinden van midlife-experts en Wifty’s Ann Lemmens en Hélène Van Herck foto. © Aantwaarpe.be
Midlife-experts en Wifty’s Ann Lemmens en Hélène Van Herck schreven het boek (Not So) Happy Single: een radicaal plan om de liefde te vinden. foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Ann Lemmens en Hélène Van Herck van Wifty.be en auteurs (not so) Happy Single

Veel mensen vragen zich af ‘Waar moet ik nu iemand leren kennen?’ Ons boek is gericht naar 45-plussers en die stellen zich toch vaak de vraag ‘dat online daten is niets voor mij, Tinder ik wil er niet opgaan, ik ga niet meer op café of ik ga niet meer uit, waar vind ik nu nog een goed lief?’ Wel ja wat Fred Sirieix doet of heel the team in ‘First Dates’ dat is gewoon fantastisch hé. Eten en daten, zij zoeken iemand die bij je past aan de hand van uw een lijstje uw ‘wishlist’ dan toch. Wij vinden dat top.

Het komt er dus op neer dat het boek een handleiding is ‘hoe slaag ik een vent aan de haak?’ Awel voila, oep zijn Aantwaarps gezegd … Hoe sloag ik ier na ne vent on den haak, of een goei vrouw aan den haak.

Ne partner !

Het is niet als je dat boek gelezen hebt dat je dan meteen een lief gaat vinden. Het boek stelt wel gerust en het boek geeft ook hoop. In de eerste plaats vertelt het boekje aan de hand van verhalen van ‘kijk ik ben niet alleen’, heel veel herkenbaarheid in de getuigenissen dan onze reacties, heel veel tips, ook heel leuke tips, er zit heel veel humor in, neem het leven toch niet au sérieux of toch niet té au sérieux en zie u eigen graag zoals Ann daarnet al zei, word in de eerste plaats verliefd op jezelf, neemt daar tijd voor, focust u niet te veel op iemand anders die u gelukkig moet maken maar zorg dat ge u eigen gelukkig maakt. En elke morgen geeft ge u de kus als ge wakker wordt en zeg tegen de spiegel ‘oh my God wa zie je d’r goed uit’ en ge vertrekt en dan trekt ge ook de mensen aan … die zien dat dat je goed je vel voelt, heel belangrijk.

Is het singlegebeuren een groter probleem bij 50-plussers?

Problemen, het woord ‘probleem’ laten we niet vallen. Er is altijd een oplossing te vinden maar we merken wel dat het moeilijker is om in dat dating proces je een draai te geven voor 50-plussers en dat hebben we wel gemerkt uit de vele verhalen. We zitten ook met een rugzakje, je hebt een historiek, kinderen of geen kinderen, wil je naar buitenland gaan, want zo kom je dan ook heel veel daters tegen die zeggen ‘ik wil hier alles opgeven en ik wil naar het buitenland gaan’, er zitten zoveel parametertjes in dat het wel een zoektocht is, maar ik zeg altijd en daar horen we ook vanuit de experts op de online dating sites en ons Chris Verlinden, Mieke Mievis en Annemieke Dubois, staar u niet blind op één ontmoeting! Het is zo gelijk 100 ideeën, we hebben heel lang op een redactie gezeten, 100 ideeën en daar komt dan één heel goed uit, dus dat kan goed zijn en je mag een afwijzing ook nooit zien of daar gefrustreerd door geraken, nee bekijk de als een contact, als een leuke dag. Je hebt er misschien nog iets … De lekkerste cappuccino heb je gedronken van je leven en je hebt met een heel aangename en boeiende gesprekken gehad. Bekijk het zo, bekijk het positief en ga naar de volgende en zo moet je het zien. Je moet eigenlijk een seriële dater worden.

En wie zegt dat je maar één lief moeten hebben? Ik bedoel, wij zeggen het ook één twee of waarom je met 3 en daarmee bedoelen we, je kan ook fragmenteren als je jong bent zoek je vaak de vader voor je kinderen of de vrouw of moeder voor uw kinderen. Nu is dat allemaal achter de rug, de kinderen zijn het huis uit, wel kijk nu kan je fragmenteren en zeggen dat is een goeie voor op restaurant te gaan die daar ga ik mee sporten en die is ongelooflijk goed in bed en kan keigoed kussen, ja waarom niet, waarom niet? Dus je openstellen voor nieuwe oplossingen, dat suggereert ons boek ook. Dus er zijn nieuwe manieren om samen te leven, ook naar ouder worden het co-housen, het elkaar helpen, … We zeggen ook altijd met Wifty ‘Wij willen elkaar helpen om het ouder worden zo aangenaam en zo leuk mogelijk te maken’ want we lachen graag en dat doen ze allemaal graag in Antwerpen daar zijn we heel goed in, in plezier maken. Blijf plezier maken en blijf de humor zien in alles eigenlijk.

 

Ook interessant voor jou

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws