6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Nello en Patrasche wandelzoektocht volgt het spoor van Rubens

Nello’s Droom Genootschap lanceert deze week de vierde editie van haar tweejaarlijkse zomerzoektocht. De populaire zoektocht dit jaar is in twee delen verdeeld: Hoboken en Antwerpen. Samen met Nello en Patrasche gaat de deelnemer ‘op weg naar Rubens’. Nello’s Droom Genootschap organiseert daarnaast ook nog een heleboel wandelingen en activiteiten in Hoboken.

Gesprek met Linda Wouters van Nello’s Droom Genootschap

Onze wandelzoektocht heet dit jaar ze ‘Op weg naar Rubens’. De mensen die doen een wandeling door Hoboken en daarna een wandeling door Antwerpen en ze gaan op zoek naar sporen van Rubens en zijn soortgenoten en zijn jaargenoten eigenlijk.

Het is eigenlijk een wandeling in twee delen, het is niet als je van Hoboken helemaal te voet naar Antwerpen moet.

Neen, de wandeling bestaat uit twee aparte delen; een deel in Hoboken en een deel in Antwerpen en ze kunnen los van elkaar gewandeld worden, dus er is voldoende tijd, de wandelzoektocht loopt van 1 juni tot 30 september, dus vier maanden lang kunnen mensen op eigen ritme de wandelzoektocht lopen. Hij is ook niet zo heel lang, in totaal zijn de twee lussen samen een 6 kilometer, dus dat valt eigenlijk wel best mee wat dat betreft.

Wordt onderweg ook wat u geproefd of gedronken of zijn er zo zaken die er onderweg kunnen genuttigd worden?

Ja, de terrassen zijn weer lopen misschien binnenkort ook weer de volledige horeca, dus bij wat minder goed weer zou het ook kunnen en er zijn zeker voldoende gelegenheden zowel in Hoboken als in Antwerpen zijn er voldoende plekjes om eens neer te zitten en iets te drinken of iets te eten, dat is geen enkel probleem.

Valt er met die zoektocht ook wat te winnen?

Jawel hoor, de winnaars worden trouwens ontvangen op een de plechtige prijsuitreiking in het districtshuis in de trouwzaal een heel mooie gelegenheid trouwens met nadien een receptie.

Wat doen jullie nog buiten die wandelzoektochten?

Wij doen begeleide wandelingen door Hoboken. Met het verhaal van Nello en Patrasche eigenlijk als leidraad verkennen wij Hoboken, het Hoboken van zeg maar de 19e eeuw, de tijd waarin de schrijfster leefde en het wij blijven staan bij belangrijke plekken. Onderweg vertellen we ook het verhaal wij hebben ook een ‘Smakelijke wandeling’, het is dus eigenlijk een beetje gelijkaardig maar op het einde van de wandeling krijgen de deelnemers een maaltijd met heel typische Nello en Patrasche specialiteiten. Bijvoorbeeld Nello bier of Patrasche donker of de de pralines van Nello en Patrasche, Nello brood en de Nello kaas. En dan wordt er afgesloten met een gezellig samenzijn. De wandelingen doen wij wel enkele alleen voor de groepen en op aanvraag. We hebben ook een vertelrecital, een pianorecital waarin het verhaal ook wordt verteld en waarin de pianiste en componiste Nicole De Paepe muziek heeft gecomponeerd op het verhaal. We hebben een versie voor kinderen en we hebben een versie voor volwassenen en elk jaar is er ook in Hoboken in het Gravenhof in het cultureel centrum ‘Nello feest’. Dat is eigenlijk een familiefestival en dat gaat nu door 20 juni.

Nello en Patrasche herleven echt in Hoboken …

Nello en Patrasche herleven in Hoboken echt waar ja ja. Het is echt onze bedoeling ook het verhaal ja beter bekend te maken. Wij doen ook wel acties voor scholen bijvoorbeeld. We hebben een puzzel gemaakt voor de kleinsten, met Nello en Patrasche als thema, die zijn zelfs in scholen verdeeld. We hebben ook kinderboeken over Nello en Patrasche en die worden ook aan de scholen verdeeld en kunnen ook bij ons verkregen worden.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws