2.3 C
Antwerpen
woensdag, januari 26, 2022

Eerste CD Antwerps duo Luc en Winand meteen uitverkocht

Luc en Winand, twee Antwerpse kleinkunst muzikanten, hebben een eerste album uitgebracht als duo. op de CD ‘Laaif in ’t KIKH’ staan 14 Antwerpse liedjes. Op de 2de persing van de CD (want de eerst is volledig uitverkocht), staat er als bonustrack ‘Ne witte Karstmis, hier in ons stad’ op.

 

Gesprek met Winand Van den Bergh van Luc en Winand

 

We hebben een cd gemaakt en we bevinden ons momenteel in de zaal waar die cd is opgenomen, want het is een live-cd  en die is
opgenomen in het KIKH in Kapellen.

Wat staat daarop voor muziek, Aantwaarpse muziek?

Er staan 14 Aantwaarpse nummerkes op en ik moet zeggen we zijn er wel heel fier op. Normaal spelen Luc en ik alleen met ons twee, maar voor die namiddag hebben we drie gastmuzikanten uitgenodigd die daar mee alle plezier zijn komen meespelen, dat zijn Guido en Mieke De Schepper van het KIKH eigenlijk, dus van hier en dan Werner Cools, die ook meespeelt bij ’t Zèn Waai en dan hebben we ook nog een extra vedette bereid gevonden voor mee te spelen en dat is de grote Ed Kooyman die op ‘Dees stad’, een vertaling van een Amerikaanse volkssong, dat hij mee op zijn banjo is komen spelen.

Van wat is dat een vertaling?

‘This land is your land’ van Woody Guthrie. Ik denk dat het een liedje is dat iedereen kent.

Jullie brengen het levenslied eigenlijk een beetje hé?

Wij noemen het zelfs Aantwaarpse Kleinkunst af en toe met een klein beetje humor in, zo zou je ons kunnen omschrijven eigenlijk.

Jullie hebben ook een kerstlied gemaakt …

Ja inderdaad, dat was eigenlijk een vraag van Glenn Pellis van radio …

Expres

Expres inderdaad, en we hebben dat dan gedaan, het is een vertaling van een Amerikaans nummer ook en dat is eigenlijk heel goed meegevallen en bij de tweede persing van de cd, want hij is bijna uitverkocht, maar we gaan zeker een tweede persing doen, gaat dat nummer er extra ook bij opstaan.

Wat mogen we van jullie nog verwachten?

Wij zijn – want we hebben nu allemaal nogal lang stilgelegen – met ja, het is niet plezant meer om te zeggen, maar met die lockdown-toestanden … wij gaan gewoon voort doen en wij zijn ook bezig met zelf optredens te organiseren, er komt in februari nog waarschijnlijk nog een pers-moment waar iedereen ook op welkom is, maar dat moet nog beslist worden.

En een volgende CD, is daar al sprake van?

Daar zijn we al stilletjes aan aan het denken en naar analogie met ‘Laaif in’t KIKH’ (LAAIF) zijn we aan het denken om Line-danskes (LAAIN) dus liekes waar ge kunt op line dansen, maar dat projectje staat nog in zijn kinderschoenen.

(muziek : Ne witte Karstmis hier in ons stad)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
588VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws