14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Romance in woonzorgcentrum bezegeld met huwelijk

Vorige dinsdag stapten Liliane Van Gelder en Gunther Weiss, bewoners van woonzorgcentrum Sint Anna, in het huwelijksbootje. Het is voor hen een droom die in vervulling gaat.

Liliane en Gunther leerden elkaar 2 jaar geleden in woonzorgcentrum Sint Anna kennen. Ze vonden de liefde bij elkaar en kwamen stap voor stap dichter bij elkaar. Zo vroegen ze, nadat ze al geruime tijd een relatie hadden, of ze samen konden wonen. Ze kregen twee kamers naast elkaar. De ene werd ingericht als woonkamer, de andere als slaapkamer.

Vorige dinsdag volgde dan de volgende stap: het huwelijk. In het bijzijn van hun medebewoners werd het huwelijk voltrokken door schepen Els Van Doesburg. Het Zorgbedrijf zorgde aansluitend voor een feestelijke receptie.

(Beelden : Guy van Antwerpen – Radio Expres)

Ik was hier al en dan kwam hij binnen en ja, ik dacht zo ‘ik zie die wel zitten’ … en op een maand waar we samen, en dan is dat verder gegroeid, wij hadden eerst elk een aparte kamer en dan hebben wij zo een tijdje voortgegaan, zo van de ene kamer naar de andere … elke keer en dan hebben gevraagd aan de directie om samen te wonen en dat hebben ze ook toegelaten.

Zeg dat was echt liefde op het eerste gezicht …

Bij mij wel …

Was dat bij jou anders?

Neen, dat was hetzelfde …

Maar jij hebt wel ‘ne jonge gast aan de haak geslagen’ ….

Inderdaad, maar dat is altijd al zo geweest bij mij …

Op liefde plakt eigenlijk geen leeftijd hé …

Ik vind dat ook niet, we leven nu, allez ik wil zeggen we leven nu en wat er op u af komt dat komt hé

Het was een hele officiële plechtigheid vandaag hé, met zelfs de schepen Els Van Doesburg …

Amai, ik wist dat niet hé … Er zijn sommige dingen gebeurd waarvan wij niks wisten, dat werd allemaal geheim gehouden, ik ben verrast.

En wat gaat er nu nog gebeuren? Wat gaan jullie vandaag nog doen, vieren?

Nu gaan we subiet een openingsdans doen, want ze hebben me al geroepen … en dan vliegen we er in hé

Sigrid De Schepper, dit is een unieke gelegenheid in Sint-Anna hé …

Absoluut, het gebeurt wel eens meer daar bewoners in de woonzorgcentrum samen nog wel de liefde vinden, maar een huwelijk en een woonzorgcentrum denk ik dat dat eerder wel uniek is.

Hoe is dat allemaal in zijn werk gegaan?

Wel zij woonde eigenlijk nog maar een maand op dezelfde afdeling bij ons, toen ze eigenlijk al de liefde hebben gevonden, verliefd zijn geworden. Dat is ondertussen twee jaar geleden en vier maanden terug hebben ze mij gevraagd om te mogen samenwonen, wat we hebben toegestaan en ja dit was de volgende stap …

En dan nu de receptie?

Absoluut ze zijn nu volop aan het feesten, er is een receptie, er komt seffens nog muziek want uiteraard bij een huwelijk hoort ook een openingsdans en vanavond op de afdeling gaan ze dan nog afsluiten met een feestelijk diner.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws