6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Kunstenares Veronique Van Asch “een glimlach van mensen maakt me gelukkig”

Veronique Van Asch is kunstenares keramiek. Ze maakt schalen, juwelen en beeldjes. Ze werkt op gevoel en legt in haar kunstwerken een deeltje van haar persoonlijkheid. “Als mensen een glimlach op hun gezicht krijgen, dan geeft me dat veel voldoening”

Gesprek met kunstenares Veronique Van Asch

Veronique Van Asch, vertel eens wat voor kunstenaars ben jij?

ik ben kunstenaar die vooral met keramiek bezig is, in beelden maar ik maak ook een schalen en juwelen, maar altijd rond het thema keramiek.

Dat doe ik al meer dan 20 jaar, het is een passie. Ik werk meestal uit mezelf, ik werk op gevoel en ik zie terwijl ik aan het creëren ben naar waar mijn beeld of mijn werk gaat. Het is niet dat ik op voorhand maquettes of dingen maak, het is echt op het gevoel dat ik dingen maak.

Leg je in je kunst een deeltje van jou zelf, bijvoorbeeld een karaktertrek of zo?

Meestal wel omdat ik echt op gevoel werk, leg ik er ook het een stukje van mijn persoonlijkheid in, maar dat hangt echt af van dag tot dag, hoe ik mezelf voel. De ene dag ben ik veel vrolijker dan de andere dag, zoals iedereen, maar ik probeer toch zo veel mogelijk ludieke dingen over te brengen in mijn beelden, omdat zeker in deze periode maar ook op andere andere momenten van het jaar, dat er veel triestige momenten zijn en als mensen naar mijn beelden kijken en ze krijgen glimlach op hun gezicht dat geeft mij veel voldoening.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws