6.2 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

Griezelfilm ‘De Gebroeders Schimm’ van 2 Antwerpse broers te zien in 23 bioscopen

2 Antwerpse broers, Michael en Andrew Van Ostade oogsten momenteel veel succes met hun eerste – gezamenlijke – griezelfilm ‘De gebroeders Schimm’. De film, in samenwerking met JEF (jeugdfilm), speelt zich grotendeels af in het Antwerpse. Michael en Andrew lopen alweer met nieuwe plannen voor een film.

 

Michaël en Andrew Van Ostade, regisseurs en acteurs in de film ‘de gebroeders Schimm’. foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Michael en Andrew Van Ostade 

 

De gebroeders Schimm is een griezelfilm voor voor gans de familie. Dat gaat over 2 spokenjagers gespeeld door ons zelf en wij komen in contact met een jong meisje Lilith, die naar een kostschool gaat, maar in die kostschool zitten er ook een heleboel spoken en geesten en zo gaan we samen de strijd aan tegen het paranormale.

Het is een thriller, een horrorfilm maar toch ook wel geestig …

Ja we genieten heel erg van die combinatie van van humor en horror. Zoveel letters verschil in letters is dat niet, maar het is vooral die combinatie die we zo geweldig vinden, ook voor kinderen vandaag, die hebben ook goesting om te griezelen en als er nu Halloween events worden georganiseerd is al super zware heavy horrorfilms voor volwassenen, … echte slashers en zo … en we merken op dat kinderen daar nood aan hebben, net zoals wij in onze jeugd keken wij heel graag naar E.T., Gremlins, Goonies, The Frighteners, … ook nog … allemaal zo … The Witches van Roald Dahl, dat is ook een heel enge film, maar ook nog wel heel tof om naar te kijken en heel plezierig en avontuurlijk, dus wouden wij een film vandaag ook zo brengen naar de cinema.

Het is een echt Antwerpse film en met heel veel scènes in Antwerpen en Antwerpse acteurs…

Ja het was leuk. We hebben kunnen samenwerken met Sven De Ridder die is ook een hele grote filmliefhebber, heb ik ontdekt. Vroeger als kind zijn wij nog naar zijn voorstelling gaan kijken in ’t Echt Aantwaarps Theater en hij heeft nu zijn Sven De Ridder Company opgericht, waar ik ook al een voorstelling ben gaan zien en het was fijn om eigenlijk met die liefde voor film samen toch te besluiten om samen te werken en we hebben een heel heel leuke rol gegeven als IKEA-medewerker in de film.

En om die Antwerpse link gewoon verder uit de doeken te doen, wij hebben heel veel scènes kunnen opnemen in een huis in in Schoten. Blijkbaar was dat een heel bekend huis, wij wisten dat niet, want als dat al zo lang leeg en wij vroegen dan ‘kunnen we daar hij niets filmen?’ en dat is dan toch allemaal gelukt en zo net voor als het zouden afbreken om daar een appartement complex van te maken. Dat was dan ook heel fijn om die Antwerpen connection te kunnen versterken.

We hebben ook nog een heel toffe nep film gemaakt in een film. We hebben een Antwerpse griezelfilm gemaakt van de jaren 50 en dat heet de hand ding, een beetje een link naar The Haunting en het gaat over een reuzenhand van Brabo? … neen, niet van Brabo …

Antigoon?

Antgoon … ja! we hebben een film gemaakt dat de hand van Antigoon zou rondlopen door de straten van Antwerpen en dat Brabo en hem moet gaan bevechten.

Ja dus die film speelt zich af in de film, dus zo’n soort van kleine knipoogje ook naar Antwerpen toe.

De film is nu bereikbaar en succes, jullie eerste gezamenlijke film, waar willen jullie naartoe?

Eigenlijk is de volgende stap, waar we al aan bezig zijn, om een meer volwassen horrorfilm te maken, maar het kriebelt nog even hard om in deze soort wereld verder te prutsen eigenlijk.

Ja, we zien een beetje of dat de kinderen eerder heel grote fan van zijn of niet en aan hopelijk misschien kunnen we nog een vervolg maken. Dat hangt allemaal een beetje van af van de mensen die naar de cinema’s komen.

En bestaan er nu spoken en geesten?

Het is veel leuker om te geloven in spoken dan niet. dus wij zeggen ‘ja spoken bestaan’.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws