6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Gidsen van Bruisend Antwerpen lopen de kantjes er af

Erkende gidsen van Bruisend Antwerpen hebben hun pakket wandelingen uitgebreid. In de stad, maar ook buiten de stad. Ze trekken naar de rand (Berchem, Deurne, …) en ‘lopen zo de kantjes er af’. Lieve Marien vertelt wat de wandelingen van Bruisend Antwerpen zo uniek maakt.

Gesprek met Lieve Marien van Bruisend Antwerpen

We hebben uiteraard een heleboel wandelingen, wandelingen in Antwerpen, centrum Antwerpen uiteraard, op het Eilandje, op het Zuid, in het historisch centrum in het 19e-eeuwse Antwerpen, rond het station. Dat is niet zo uniek, want dat heeft iedereen. Dat moet je trouwens ook hebben, maar we zijn wel uniek omdat we ‘de kantjes er af lopen’ en wat zijn de kantjes eraf lopen wel we hebben schitterende wandelingen in Berchem en we hebben er nu ook twee in Deurne, dus we proberen een beetje rond het geheel, rond de grootstad te gaan. Dus we zeggen weg van de grootstad, in de rand.

Zijn er ook bepaalde thema’s of is het is gewoon wat er te zien is of wat er over een bepaalde wijk te vertellen is?

Goh, neen, er zijn geen thema’s het is zo wij houden geen culinaire wandeling we houden geen natuurwandeling, … Het staat en het valt met wat is er in die wijk te vertellen. Bijvoorbeeld Deurne Zuid, Boekenbergpark dicteert daar een beetje de wet en dan Unitaswijk uiteraard, een van de mooiste cottage stijl tuinwijken van België zou ik zeggen, maar je kan bijvoorbeeld in Deurne Zuid niet gidsen zonder Renaat Braem te vermelden. Renaat Braem, de Arenawijk waar nu een deel van gerestaureerd wordt. Zijn huis staat daar, maar niet alleen dat van hem, heel veel architecten uit het Modernisme hebben allemaal gebouwd in Deurne Zuid.

Haal er zo eens één uit waarvan je zegt ‘dat is nu een wandeling waar je heel veel wetenswaardigheden te weten komt’.

Ik zou zeggen om te beginnen ga eens naar www.bruisendantwerpen.be en kijk eens in het aanbod en zie eens wat je het het meest interesseert. Ben je geïnteresseerd in architectuurwandelingen? Er valt bijvoorbeeld heel veel te vertellen over architectuur in Deurne Zuid, dus de fietstour ‘Rondje Deurne’ doet wel wat architectuur aan, maar ook op het Zuid in Antwerpen daar valt ook heel veel te vertellen over de architectuur. Wil je liever oude middeleeuwse geschiedenis dan doe je de Veemarkt, dan doe je het Vleeshuis, dan doe je de Grote Markt, dan krijg je de verhalen van de oude burchtmuur en Het Steen, dat is en een beetje, … Wil je een legendewandeling, ja dat kan ook. We hebben legendes, de volksverhalen, de verhalen van van Lange Wapper en waarom … Waar was je veilig voor Lange Wapper? Wel als je van Mariabeeldje naar Mariabeeldje liep, daar waar je in het zicht was van Onze Lieve Vrouwke, daar deed lange wapper niks.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws