6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Gelato Giuliano: Italiaans ijskreem met pure smaken en véél liefde

Sinds enkele maanden is er een nieuw ijssalon op het Zuid:

. Julien Limbach, kleinzoon van een bekend bakker-patissier maakt er ijskreem met verse ingrediënten uit Zuid-Italië. Chef Peppe Giacomazza was de gids om de juiste producten in Sicilië te vinden

Gelato Giuliano, Karel Rogierstraat 1, Antwerpen-Zuid

 

Gesprek met Julien Limbach van Gelato Giuliano

Samen met een goede vriend van mij hebben we altijd een gastronomische achtergrond gehad en altijd een passie voor gastronomie en omdat ik een patisserie-opleiding heb genoten hier in het Antwerpse en met een achtergrond dat mijn grootvader ook patissier is geweest op de Paardenmarkt, heb ik altijd wel een passie gehad voor ijs, patisserie en koken in het algemeen. En als chef zijnde, hebben we toch de stap genomen om een gelateria open te doen met deze locatie op het Marnixplein.

Hoeveel verschillende ijssoorten heb je hier?

Wij hebben er 18 verschillende met daarin ook specialisaties met een knipoog naar Italië.

Zuid-Italië?

Zuid-Italië in het algemeen en vooral Sicilië.

Dus je hebt specialiteiten uit Zuid-Italië en Sicilië?

Ja, de notenpasta’s dan vooral omdat ze daar ook heel bekend zijn voor de noten. De notenpasta’s daar bedoel ik dan de nocciole tostate, de gebrande hazelnoten amandelen en pistache mee. Dat zijn dan eigenlijk onze ‘Sicilian three’, echte pure amandelpasta’s die rechtstreeks naar hier worden overgenomen en die we dan verwerken in ons ijs met verse hoevemelk.

Je hebt ook wel de sympathie en de steun van een aantal grote chefs, denk ik maar aan Peppe?

Jazeker en Peppé is ook een goede vriend van ons en die heeft ons ook wegwijs gemaakt in Sicilië. Dat geluk hebben we wel genoten. Met onze groep werken we ook samen met andere grote chefs en omdat ik zelf chef ben hier in het Antwerpse, is onze kennissenkring daarin natuurlijk ook wel heel ruim he. En die komen regelmatig ook zelf proeven, dus chefs van andere restaurants en die genieten er ook van.

Wat maakt jouw ijskreem nu heel bijzonder?

De liefde dat we erin steken. Dat beetje liefde dat is natuurlijk … en de pure producten we poteren niet, we werken met pure producten en dat proef je ook. Verse hoevemelk, niet teveel suikers, vers fruit, die notenpasta’s die niet bewerkt zijn en dan vooral de liefde die we erin steken, de passie. We werken elke dag om de recepturen aan te passen om ze nog zachter te maken, nog lekkerder, om het palet nog te verrijken en daar natuurlijk ook elke week proberen we nog wel met andere smaken naar voor te komen, soms wat creatiever dan anders, we hebben er onlangs eentje met Aperol gemaakt, gemaakt met Disaronno Velvet, ofwel de carrotcake die we dan met een noga mengen, allemaal leuke dingen die het ook een beetje spannend houden.

Naast de ijskreem heb je ook sorbets?

Jawel de sorbets werken enorm goed hier in Antwerpen, daar werken we dan met heel lekker vers fruit van Claessens, ongelofelijk met heel lekkere mango’s, pechen, allemaal seizoensgebonden wel en we werken ook graag met andere kruiden, verveine en basilicum, Thaise basilicum en onze blauwe bes, dit zijn die extra toetsen die ik er als chef wel aan geef.

En op een ijskreem hoort ook een koekje met jouw afbeelding dan ook …

Klopt, dat zijn de deze hier dus je pakt me eigenlijk eigenlijk altijd een beetje mee naar huis, en ze zijn ook heel lekker natuurlijk.

 

www.Aantwaarpe.be

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws