3.2 C
Antwerpen
woensdag, januari 26, 2022

Geft h’m van katoen : Antwaarps EK-lied van 4TACT mét de Strangers

Ondersteund door Alex en John van De Strangers®, zong 4TACT een nieuwe versie van ‘Geft h’m van Katoen’ in. Het arrangement van ‘Funiculi Funicula’, want daar is de melodie op gebaseerd, werd ook in een nieuw, modern jasje gestoken.

De oorspronkelijke tekst van Alex dateert van 1998, toen België naar het WK in Frankrijk ging (om al in de eerste ronde uit het tornooi geknikkerd te worden). Bij het WK in Rusland, drie jaar geleden, was het een regelrechte hit op Facebook met 532.000 views. Voor het EK dat binnen enkele weken start, heeft Alex de tekst lichtjes aangepast want: ‘We ston al drij jaar lânk oep nummer îen’.

Uiteraard hoort bij zo’n ambiancenummer ook een videoclip. En het is geen doordeweekse clip geworden, dus geen zangers in de studio of wat lukrake voetbalbeelden. We leggen deze keer de nadruk op de supporters van de Rode Duivels. Zij konden ‘Onze Jongens’ al anderhalf jaar lang niet in het stadion aanmoedigen (met dank aan Corona) en ze zullen dat in de eindfase ook niet kunnen. Daarom wilden we in de clip eens tonen hoe de fans, vóór hun scherm gezeten, ‘Onze beste Elf’ naar de verhoopte eindoverwinning proberen te schreeuwen en dit onder het motto:

‘Supporteren is plezant!’.

Daarvoor deden we een beroep op de gewone man/vrouw/kind in de straat, die samen een kleine doorsnede laten zien van onze maatschappij, van arme sloeber over studenten en vrouwenclubje tot rijke pief.

Alex en John van De Strangers® hoeven we niet voor te stellen en Ive, Johan, Robby en Wim van 4TACT hebben op Facebook al een reputatie opgebouwd met clips uit hun ‘Strangers Tribjoet Show’. Die stond in april 2020 in de startblokken toen Corona roet in het eten gooide. Met de versoepelingen in zicht hoopt 4TACT binnenkort op de scene deze ode aan De Strangers® vaak te kunnen brengen.

En dat de Rode Duivels nu maar het EK winnen want dan komt ons tweede opgenomen lied, ook met Alex, John en 4TACT, ‘We zèn nà kampioen’ goed van pas!

Deze productie kwam tot stand in een samenwerking tussen 4TACT en de vzw ‘De Strangers v’r Altaaid’®.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
588VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws