6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Expositie met nooit vertoonde werken van Paul Van Hoeydonck in WM Gallery

Vandaag is een kunstwerk van Antwerps kunstenaar Paul Van Hoeydonck onthuld in het Botanic Sanctuary Hotel. ‘Man is Space’ is een levensgroot sculptuur uit de collectie van WM Gallery in de Antwerpse Wolstraat. Eigenaar Patrick Declerck kent de kunstenaar zeer goed en noemt hem één van de grootste Antwerpse artiesten. In WM Gallery is vanaf 23 oktober trouwens een tentoonstelling te bezichtigen van Paul Van Hoeydonck ‘Looking back to the future’ WM Gallery, Wolstraat 45 in Antwerpen

 

Foto Delphine van Saksen-Coburg © WM Gallery

 

 

 

Gesprek met Patrick Declerck van WM Gallery

 

 

Voor Antwerpen … Ik denk groter kan het niet
zijn want ik denk niet dat er in Antwerpen, in België of mondiaal een kunstenaar is die een object op de maan heeft staan.

Hij (Paul Van Hoeydonck) heeft nog meer kunstwerken hé?

Hij heeft nog meer kunstwerken. Hij is zelfs op deze leeftijd, de gezegende leeftijd van 96 jaar, een nieuwe collectie gemaakt en deze komt in oktober, vanaf 23 oktober, in WM Gallery. Het zijn allemaal abstracte werken, heel hedendaags en dan zie je dat hij zeer jong van geest is.

Die kunstwerken zijn nog nooit vertoond.

Die kunstwerken zijn nog nooit nergens vertoond en die worden voor de eerste maal in WM Gallery getoond, samen uiteraard met ‘The Man in Space’ waar wij de exclusiviteit voor hebben.

Uw WM Gallery is een gereputeerde galerij, je hebt al heel wat bekende kunstenaars over de vloer gehad …

Wij zijn al meer dan 10 jaar dat wij werken met Delphine van Saksen-Coburg momenteel. Wij hebben Pol Mara, de privé-collectie, ook een Antwerpenaar, een groot Antwerpenaar, heel de collectie van Gordusz mogen tentoonstellen en verkopen en er zijn er ook heel veel zoals Thierry Bosquet, Thierry Poncelet en andere.

Kunst en Antwerpen dat gaat samen, zijn er nog goeie Antwerpse kunstenaars?

Er zijn heel veel goede kunstenaars en eigenlijk zouden die zich allemaal mogen aanmelden want ik ze allemaal willen te tonen stellen.

 

www.Aantwaarpe.be

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws