8.5 C
Antwerpen
donderdag, oktober 28, 2021

EWT theater start nieuwe seizoen in corona-vrije zaal

Het EWT-theater hervat na een ‘corona-slaap’ van 18 maanden opnieuw met verschillende producties. Vrijdag 24 wordt het stuk ‘Wij samen’ hernomen. Intussen werd zwaar geïnvesteerd in een luchtfilterinstallatie waardoor de toeschouwers met een gerust hart kunnen genieten van de voorstellingen. Regisseur en acteur Frank De Kaey is opgelucht dat het doek van het EWT opnieuw opengaat. EWT theater, Cogelsplein 44 in Deurne

 

 

EWT Theater Deurne – voorstelling Wij Samen foto © EWT Deurne – Frank De Kaey
EWT Theater Deurne - voorstelling Wij Samen
EWT Theater Deurne – voorstelling Wij Samen foto © EWT Deurne – Frank De Kaey
EWT Theater Deurne - voorstelling Wij Samen
EWT Theater Deurne – voorstelling Wij Samen foto © EWT Deurne – Frank De Kaey
EWT Theater Deurne - voorstelling Wij Samen
EWT Theater Deurne – voorstelling Wij Samen foto © EWT Deurne – Frank De Kaey

 

Gesprek met Frank De Kaey van het EWT theater

 

Eindelijk na 18 maanden stilte en verplichte sluiting kunnen we eindelijk terug beginnen …

En je kijkt er naar uit?

Natuurlijk, natuurlijk en ik niet alleen hoor … ik denk alle medewerkers, alle acteurs, ook de mensen achter de scène, iedereen kijkt er naar uit zeer zeker.

Wat brengt nu het nieuwe seizoen?

Wel we beginnen op 24 september met de productie ‘Wij samen’ die gepland stond met een première op 13 maart 2020, maar die datum gaan mensen voor iets anders herinneren dan voor hun première van “Wij samen’. Die loopt tot eind oktober, dan november – december een nieuwe komedie van Jeroen Maes met onder andere Linda De Ridder en Door Van Boeckel, dan januari – februari een nieuwe creatie, ook van een schitterende komedie van Jack Staal: ‘Nondedju’ met zes nonnen en twee mannen, allemaal musical-mensen, dan een creatie van een nieuwe Frans stuk, dat wordt ‘Liefde is’ met mezelf en Anne Mie Gils en we eindigen in mei-juni met een Frans-Nederlands stuk ‘Zadelpijn’ heet dat en dat zijn 6 dames op de fiets en lachen, zingen, een feest.

Vertel eens over de eerste stuk dat er aan komt (Wij samen) waarover gaat dat?

‘Wij samen’ is een stuk dat wij al meer dan honderd keer hebben gespeeld tijdens drie reeksen nu is het 10 jaar geleden. We hernemen dat, ik speelde vroeger altijd de zoon, maar nu wegens mijn leeftijd speel ik de vader en het is … Het stuk gaat over een vader en een zoon die samenwonen, vader is weduwnaar, de zoon is een jongen 30 maar die nog niet de juiste relatie heeft gevonden en dat zijn twee boezemvrienden. Het feit dat de zoon gay is, is het laatste van het probleem van de vader en allebei leren ze iemand kennen dus de zoon brengt een vriendje mee naar huis, de vader heeft een date met een dame, een gescheiden dame en dan blijkt dat die twee eigenlijk een beetje een probleem hebben met de vriendschap tussen vader en zoon. Het is een komedie, er wordt enorm veel gelachen … Alleen op het einde gebeurt er iets – en dat kan ik niet vertellen – en de sfeer draait de beetje om en de mensen worden heel ontroerd en heel veel mensen gaan met tranen in de ogen buiten en hebben een prachtige avond beleefd.

Ondertussen is er ook heel wat veranderd in het theater hé …

Door corona, ik spreek het woord zelfs niet graag meer uit, zijn we verplicht om te zorgen dat de CO2 waarden nu in een zaal dat ie beneden een bepaalde limiet liggen en om dat te bereiken hebben we een professioneel ventilatiesysteem laten installeren, wat een enorme hap uit het budget natuurlijk neemt, zeker als je al een jaar en een half gesloten bent, maar gelukkig hadden we een buffer en dus zowel de zaal, als de bar, als de kleedkamer in het gebouw zijn geventileerd volgens de wettelijke norm.

Zware kosten, geen inkomsten, … maar ik neem aan dat het EWT gezond en wel is toch?

Gelukkig, gelukkig waren we gezond en wel, want ik veronderstel dat er veel andere kleinere spelers het heel moeilijk gaan krijgen met alle maatregelen die nu van kracht zijn.

Maar je blijft optimistisch en positief?

Natuurlijk omdat we ook voelen dat de mensen het publiek enorm veel zin heeft om terug te komen

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
553VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws