14.8 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

“Daar staat Berchem voor: jeugd laten doorgroeien”

Berchem is al decennia lang bekend voor haar jeugdopleiding. De familieclub heeft al heel wat talenten laten doorstromen naar het eerst elftal, maar ook naar grote ploegen in binnen- en buitenland, denken we maar aan Ludo Coeck. Vandaag speelt Berchem in de 2de amateurklasse, maar de jeugdopleiding blijft heilig, vertelt John Lasters van Berchem Sport.

 

 

Gesprek met John Lasters van de jeugdopleiding van Berchem Sport

 

Ik ben hier begonnen als tienjarige bij de jeugd en dan heb ik toch ongeveer alle jeugdreeksen doorlopen met telkens een goed elftal. Ik denk dat wij met alle jeugdreeksen kampioen zijn gespeeld en dan ben ik in het seizoen 79-80 verzeild geraakt in het eerste elftal onder leiding Rik Coppens dat was een bewogen, bewogen periode bij Berchem maar toch wel een leuke periode absoluut. Ik heb een heel goede jeugd gehad bij Berchem, een goede opleiding altijd gekregen … Dat nemen ze niet meer af.

Het woord ‘jeugd’ is al een paar keer gevallen, Berchem is ook gekend door de jaren heen voor zijn jeugdwerking …

Absoluut, ik denk dat Berchem de derde club is in Antwerpen, altijd een familieclub geweest en altijd veel aandacht heeft gehad voor de jeugd. De jeugdopleiding was bekend, niet alleen in Antwerpen, maar ook heel België over Berchem en dat is eigenlijk tot op heden is dat nog altijd zo. Altijd mensen die zeggen van Berchem heeft een goede jeugdopleiding en dat willen we ook zo behouden. Ik denk dat dat voor vele mensen ook … We geven ook veel mensen de kans om bij Berchem te komen spelen …

En die groeien ook vaak door naar de eerste elftallen en naar andere ploegen …

Absoluut het enige probleem is natuurlijk ja, als wij goede jeugd hebben dan hebben we twee clubs in Antwerpen die die goede jeugd ook opmerken en die dan de kans krijgen om zowel bij Beerschot als bij Antwerp te gaan te gaan spelen. Maar dan nog … houden we genoeg jeugd over en nu zitten we feitelijk met een periode dat in de kern van het eerste elftal dat er 10 eigen jeugdspelers zitten en ik denk dat dat ongezien is in het Antwerpse voetbal. En daar staat Berchem voor om de jeugd de kans te geven om door te groeien naar het eerste elftal, wat je in de andere Antwerpse clubs toch wel minder ziet.

Maar geeft dat ook geen voldoening dat die jonge spelers doorgroeien naar grotere clubs?

Absoluut, absoluut, ik kan dat niet ontkennen hé. De talenten die op Berchem worden klaargestoomd – ik zal het zo maar zeggen – die krijgen hun kans bij de betere clubs of bij de hogere clubs in het Antwerpse en ook buiten het Antwerpse zelfs, want we hebben dit seizoen zijn er twee jeugdspelers van Berchem naar Anderlecht vertrokken, dus omdat we een samenwerking hebben met Anderlecht gedurende al twee seizoenen en die jongens ja die draaien daar heel goed mee, we hebben daar regelmatig contact mee met Anderlecht en die draaien heel goed mee met de jeugd van Anderlecht. Dat wil toch wel zeggen dat wij als als opleiding, als Berchem jeugdopleiding toch wel goed bezig zijn.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws