6.2 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

Coloryourlife: Kleuren maken de mens – stijl- en kleuradvies op maat

Het uiterlijk van een mens vormt een belangrijk onderdeel van het imago. Je benadrukt de persoonlijke kwaliteiten ermee, of juist niet. De uiterlijke presentatie bestaat uit de juiste kledingstijl, de juiste kledingkleur, de uiterlijke verzorging en de omgangsvormen. De stijl en kwaliteit van je kleding bepalen of je zakelijk, professioneel of juist ouderwets overkomt.Het is een kunst om te weten hoe je je positieve punten meer laat opvallen en de negatieve punten laat wegvallen. Christel Van Roey van ColorYourLife helpt vrouwen én mannen om de juiste kleuren te dragen.

 

Coloryourlife foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Christel Van Roey van ColorYourLife

 

 

Wat ik vooral ga doen, is het kleurtype bij mensen bepalen. Dat wil zeggen genetisch heb je bepaalde huidskleur meegekregen, dat is roos of beige. Je hebt bepaalde oogkleur en een kleur van haar meegekregen dat is genetisch bepaald, daar kan je niks aan veranderen en per type, per huidstype gaan wij dan kijken is het een zomertype, een wintertype, herfst- of lentetype en aan elk seizoenspallet hangen bepaalde kleuren vast. Het zijn net die kleuren die u als man of als vrouw ook gaan versterken.

Hoe belangrijk is het om goed gestyled door het leven te gaan?

Heel belangrijk want een goede indruk maak je eigenlijk maar één keer. Het moment dat je ergens binnenkomt, waar dan ook, is dat professioneel is dat op vriendenvlak, het maakt niet uit, je maakt je eerste indruk één keer, dat is het moment dat je binnenkomt. Dan hebben de mensen een beeld van jou geschetst en dat is ook een beeld dat nooit meer gaat verdwijnen. Door de juiste kleuren te dragen en eventueel gekoppeld aan de juiste stijl, ga je gewoon veel sterker je persoonlijkheid staan en ga je veel meer karakter uitstralen en dat is ook bewezen.

Hoe belangrijk zijn kleuren voor jou?

Kleuren zijn heel belangrijk soms zijn we daar te weinig mee bezig. We moeten eigenlijk veel meer rondom ons kijken. Als je naar ons wagenpark bijvoorbeeld kijkt, dat zijn allemaal donkere wagens: grijs, zwart, donkerblauw, … Mijn wagen heeft altijd een frisse kleur. Daar word je gewoon happy van. Je kan je auto ook direct terugvinden op een grote parking, maar het is heel belangrijk, want bijvoorbeeld geel is een hele frisse kleur en dat gaat uw humeur echt een boost geven. Maar niet alleen kleding. Dat zit ook in het feit van bijvoorbeeld geel fruit, citroenen, bananen, dat is ook geel en dat maakt u ook happy. Dus geel, oranje dat zijn happy kleuren. Blauw is een veilige kleur.

Kan je nu iedereen stylen? Ook een man met een bierbuikje in een Marcelleke?

Absoluut! Die mogen zeker langskomen en vooral heren, want daar is nog een drempelvrees …

Hebben de mannen ‘schrik’ om gestyled te worden?

Ja toch wel, ik ben 11 jaar bezig en ik heb in mijn praktijk veel minder heren gezien dan dames. Dus er is zeker nog een bepaald soort van terughoudendheid, al merk ik wel dat stilletjes aan de beterhand is.

Dus het zijn vooral vrouwen, plakt daar een leeftijd op?

Neen, ik heb hier al dames gestyled van 20 jaar maar ik krijg ook dames van 60 – 70 jaar over de vloer … Iedereen kan sterker worden wat kleur betreft en het is ook handig want dan kan je de juiste kledij gaan shoppen.

En dat doe je ook, de mensen begeleiden in hun ‘shoptocht’?

Ja dat is dan personal shopping noemen we dat eigenlijk, dus als mensen bij mij op kleur en stijladvies zijn geweest kennen we perfect stijltype en het kleurtype en dan ha ik hen helpen natuurlijk om de juiste kleding uit te zoeken en na verloop van tijd kunnen ze dat ook wel zelf meestal.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws