8.9 C
Antwerpen
donderdag, oktober 28, 2021

Antwerpen doopt november om tot Boekenmaand

Antwerpen wordt opnieuw gaststad van het grootste boekenevenement van het land in Antwerp Expo en doopt de hele maand november om tot Boekenmaand met tal van festivals, expo’s, wandelingen, signeersessies en auteursontmoetingen. In Antwerpen kan iedereen een maand lang nieuwe boeken en verhalen ontdekken en extra genieten van de favoriete auteurs.

LEES! Het Boekenfestival

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier, van 1 tem 7 november, in Antwerp Expo met als vanouds boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Organisator Easyfairs vindt in de stad Antwerpen een partner om met LEES! Het Boekenfestival op een vernieuwende manier de traditie van de Boekenbeurs verder te  zetten.

Boekenmaand

De sterkhouders van Antwerpen als boeken- en letterenstad zorgen een maand lang voor een gevarieerd en rijk inhoudelijk programma voor verschillende doelgroepen. Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in HetPaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In DEStudio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s.

Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een prikkelend activiteitenprogramma. Zo organiseert ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding. Verder kan men de Paul van Ostaijen en de stripmurenwandeling doen, is er het maandelijks strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. Als afsluiter is er een nieuwe voorleesweek in Antwerpen.

De Boekenmaand in Antwerpen wordt ook komende jaren een vaste waarde. Op www.boekenmaand.be staat een overzicht van wat de Boekenmaand in 2021 biedt.

Mét gratis museumbezoek!

Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle tickethouders tijdens de week van LEES! Het Boekenfestival (01-07/11) een gratis bezoek boeken in een Antwerps museum in de loop van november.
Deelnemende musea: Museum Plantin-MoretusMuseum Mayer Van den BerghMuseum VleeshuisLetterenhuisRubenshuisRed Star LineMuseum aan de StroomMaagdenhuisModeMuseumFotomuseum en DIVA Diamantmuseum.
Let op: de kortingscode geldt enkel voor een bezoek in de loop van de maand november.
Geldig op het volwassenentarief (voor 1 ticket), te boeken via de museumwebsites. Het toegangsticket van het Boekenfestival moet ook getoond worden op de dag van het museumbezoek.
Alle info en voorwaarden op boekenmaand.be.

 

(bericht: Stad Antwerpen – foto © Tom Cornille)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
553VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws