16.6 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Annelies draagt belangrijke boodschap uit : voeding is het beste medicijn

Annelies Van Mol was op de sukkel met haar gezondheid en gooide haar eetgewoontes drastisch om. En als foodie was dat niet makkelijk om te kiezen voor veganisme. Maar ze ging aan de slag in keuken en begon te experimenteren met gezonde voeding zonder dierlijke producten. Nu heeft ze haar eigen traiteurszaak met uitsluitend gezonde en veganistische maaltijden.

Gesprek met Annelies Van Mol van Tartelies

Het verhaal begint allemaal bij mezelf die ziek werd, vijf jaar geleden, een chronische ziekte, die best heel wat je volgen dat op vlak van vermoeidheid op vlak van pijn en ja, dat werd een traject in het UZA bij dokters en medicatie en medicatie die niet aansloeg en die dan vermeerderd werd en die bijwerkingen had en op een bepaald moment dacht ik ‘dat kan toch niet dat ik nu de rest van mijn leven medicatie moet nemen preventief voor als er ontstekingen ja zich aanbieden’, zeg maar en dan ben ik gaan rondkijken van OK wat kan ik misschien wel zelf doen om dat te verbeteren en om niet af te hangen van alleen maar een medicijn, en dan kwam mijn zoektocht altijd op hetzelfde terecht dat ik beter dierlijke producten zou laten omdat die voor ontstekingen kunnen zorgen in ons lichaam omdat dat toch vreemde producten zijn voor ons om te verwerken en ja dat leek mij een goed plan om dat eens te proberen maar ik ben nogal een foodie ook en ik hou van lekker eten voor mij is aan tafel gaan nog altijd dat moet een feestje blijven ongeacht wat ik wel of niet wil eten en zo ben ik heel veel beginnen experimenteren en ja zo zijn de eerste taarten eigenlijk ontstaan vandaar ook de naam Tartelies als verwijzing naar het zoet en ik nam dat dan overal mee naartoe omdat ik niet verwachtte dat mensen voor mij speciaal plantaardig gingen koken of zo en dat stak dan mensen hun ogen uit en die wilden ook eens proeven en dan kenden die ook iemand die dat er misschien baat bij zou hebben en een horecazaak die misschien interesse had en zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan.

Nu draag je dat verhaal een beetje uit met je voedingswinkel?

Ja inderdaad voilà en trek ik ook heel veel mensen aan die het verhaal ergens hebben opgepikt en die ook benieuwd zijn naar wat dat voor hen kan betekenen, die het ook eens willen proberen.

Dus nu heb je een traiteurszaak, volledig vegetarisch, veganistisch …

Veganistisch ja inderdaad dus geen enkel dierlijk product gebruiken we en het is inderdaad uitgebreid van alleen maar taarten en zoet naar ook echt maaltijden die elke dag afgehaald kunnen worden .

Wat staat er zo op het menu bij jou?

Van alles : risotto’s, lasagna’s, salades het is altijd comfort food hé want ik wil ook een beetje af van het idee dat veganisme dat dat wat konijnenvoer zoals ze al eens zeggen, dus het moet er voor mij ook leuk uitzien het moet lekker zijn, het moet echt een ja een fijn gevoel geven en vandaar dat we zowat kiezen voor producten die veel mensen kennen zoals lasagna, daar kunnen we ook heel veel variatie mee opzoeken. En die risotto die slaagt ook altijd heel goed aan. Ook daar kun je eender welke groentjes onder verwerken. Dat zijn zo wel onze best verkopende, die twee.

Heb je het gevoel dat de mensen daar mee in dat verhaal stappen, ook mensen die het eigenlijk geen behoefte hebben om veganistisch te eten?

Jawel want we trekken enerzijds de klanten aan die het verhaal hebben gelezen en die zelf ook dus met een bepaalde problematiek kampen, maar ik denk dat ja alle andere klanten van ons niet per se zelf plantaardig eten of zo maar die zijn op zoek naar een maaltijd die ze makkelijk kunnen afhalen, maar die wel gezond blijft. In de supermarkt zitten er vaak allemaal producten in die je misschien liever nu voeding hebt en de meeste takeaway zaken zijn eerder nog wat gericht op fastfood en dan merk ik dat wij in de buurt willen iets anders aanbieden, … die gezonde maaltijd en dat daar ook heel veel mensen op afkomen en snelle maar gezonde maaltijd voor ’s avonds.

Slotsom is eigenlijk een beetje dat de voeding het belangrijkste of het beste medicijn is eh?

Ja dat denk ik wel, daar ben ik heel erg van overtuigd en hoe meer ik er nog over lees, want ik blijf mij er ook altijd in verdiepen, ja hoe meer ik erover over de over leer en hoe duidelijker dat het eigenlijk ook wordt dat onze voeding altijd stap één zou moeten zijn in een genezingsproces en niet de laatste stap eigenlijk waar dat we onze redding in gaan zoeken.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws